В днешната акция за противодействие на конвенционалната престъпност  и профилактиране

...
В днешната акция за противодействие на конвенционалната престъпност  и профилактиране
Коментари Харесай

МВР-Видин отчете резултатите от акцията в Арчар /снимки/

В днешната акция за противопоставяне на стандартната престъпност  и профилактиране на дейния престъпен контингент участваха чиновници от всички структури на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Видин: районното ръководство, престъпна, икономическа и пътна полиция, както и седем екипа на жандармерията. Операцията е извършена по заповед на основния секретар на Министерство на вътрешните работи по отношение на предписание на министъра за дейни дейности по един от главните цели на вътрешното ведомство – повишение на сигурността в обитаемоте места и по-ефективно противопоставяне на престъпността.
В хода на акцията с полицейска мярка за период до 24 часа са арестувани двама  жители на селото. 
Образувани са три досъдебни производства: в дома на 29-годишен проверяващите разкрили и иззели 13 керамични предмета, носещи белези на културно-исторически полезности и два металотърсача; от 19-годишен юноша криминалистите иззели топчета зелена листна маса, реагирала на канабис при полевия наркотест; 25 кубика дърва без контролна горска марка открили проверяващите в двора на 78-годишен гражданин на селото.
При инспекции на други пет адреса полицейските чиновници разкрили и иззели още 20 кубика дърва без контролна горска марка. По случаите са формирани предварителни инспекции.
Общото количество на конфискуваната немаркирана дървесина в хода на акцията възлиза на 45 кубика.
При осъществената контролна активност в селото и региона униформените ревизирали 105 моторни транспортни средства и 128 лица (17 от престъпния контингент), а за установените нарушавания по Закона за придвижването по пътищата съставили един акт и 24 фиша. 
Полицейските чиновници съставили 17 предупредителни протоколи по чл.65 от ЗМВР и връчили 7 електронни фиша.
Специализираните полицейски интервенции в област Видин ще се организират регулярно, а планирането им ще се преценява с настоящите разбори на оперативната конюнктура в района.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР